måndag 30 november 2015

Entourage: Säsong 1


Entourage är en komediserie som gick på kanalen HBO under åren 2004-2011. Serien fick totalt 8 säsonger och har dessutom en uppföljande film på bioduken sen den hade premiär den 24 Juni. Spoilerfritt inlägg.

Entourage utspelar sig för det mesta i Los Angeles och handlar om den nyblivna filmstjärnan Vincent Chase och hans närmaste vänner. Den första säsongen innehåller 8 avsnitt, totalt finns 96 avsnitt att beta av.

Jag har haft en hel del förhoppningar på denna serien på grund av allt bra jag hört om den samt det höga betyget på IMDB (8,6). Jag måste ändå säga att jag blev ganska besviken. Ingen av dessa åtta avsnitt har fångat mig så som jag trodde att de skulle göra. Serien är absolut inte dålig, men inte alls så bra som jag förväntade mig. Men jag misstänker att detta ändras, och att jag fortfarande har de bästa säsongerna framför mig.

Det som i huvudsak gjort mig lite besviken är att avsnitten känns en aning sega. Och ändå är de bara 30 minuter långa. Eftersom jag fått höra att det är en komedi så trodde jag också att den skulle vara rolig. Nej, inte särskilt faktiskt. Trots nackdelarna jag hittar under avsnitten så blir jag ändå underhållen. Av någon anledning. Jag gillar det av den anledningen att jag tycker att konceptet helt klart är värt att inte ge upp på. En filmstjärna är inte ofta vi får följa på duken. Det är ganska kul och intressant att få se hur det fungerar för filmstjärnan, hans agent och andra som arbetar med honom. En annan sak som är omöjlig att inte uppskatta är ju alla kända skådespelare de har lyckats samla in. På bara åtta avsnitt har vi fått träffa (bland många andra) Scarlett Johansson, Larry David, Mark Wahlberg, Ali Larter, Jessica Alba, David Faustino, Leighton Meester, Jimmy Kimmel, Luke Wilson, Sarah Silverman, Val Kilmer och Gary Busey. Och det är bara några.

Hittills är min favorit helt klart E, han är den enda som man kan relatera till. Drama är ju utan tvekan ”den roliga”, så han gillar man ju också.

Jag ska fortsätta på säsong 2, är inte villig att ge upp än eftersom jag är helt säker på att det kommer bli bättre. Dessutom har jag hört talas om många bra skådisar som ska medverka i kommande säsonger! Och det vill jag absolut inte missa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar