måndag 30 november 2015

Drive (Mini-serie, 2007)Drive är en miniserie från FOX, bestående av 6 avsnitt som alla sändes under 2007. Tyvärr blev den nedlagd innan slutet var färdigt vilket jag hade missat när jag satte på serien. Därför var min besvikelse väldigt stor när jag kom till sista avsnittet utan att ha fått svar på mina frågor.

Drive tar plats under en olaglig tävling där olika människor blivit utvalda att delta. Tävlingen går ut på att köra bil till olika platser runt om i landet, och vid varje plats får man ett meddelande som, genom en gåta, berättar var nästa mål befinner sig. Den som sedan är snabbast, smartast och lyckas anlända vid slutmålet först, vinner ett pris på tre miljoner dollar. Men att ta sig till målet är lättare sagt än gjort, och bryter man någon regel eller kommer sist av alla - då blir man diskvalificerad. Och i detta fallet menas inte diskvalificering att få åka hem...

I serien ser vi skådespelare som Emma Stone, Nathan Fillion, Taryn Manning, Riley Smith, Kevin Alejandro, Rochelle Aytes, Kristin Lehman, Melanie Lynskey, JD Pardo, Mircea Monroe och Dylan Baker. Många ansikten att hålla reda på, men det är en av huvudanledningarna till varför jag gillar Drive.

Jag måste säga att jag verkligen gillade Drive. Upplägget är smart och det är alltid spännande. Man vill både veta mer om bakgrunden till tävlingen - vem det är som ligger bakom det, men också har man sina favoriter som man hejar på. Vem kommer egentligen vinna? Och vad händer med alla andra som inte vinner?

Jag tycker att det är väldigt synd att vi inte fick något riktigt slut på denna serien, jag trodde verkligen att det skulle finnas någon typ av avslutning eftersom den blivit kallad ”mini-serie”. Men nej, i sista avsnittet fanns minst lika mycket frågor som i första. Men! Jag är ändå väldigt glad att jag såg den, jag tycker verkligen att Drive hade potential till att bli något riktigt bra. Om den bara hade fått chansen.

Nedan kan det finnas några mindre spoilers...

Karaktärerna var alla intressanta på olika sätt, jag gillar att det var så många välkända skådespelare samlade. Självklart gillar man ju Nathan Fillions karaktär Alex Tully som på sätt och vis är huvudkaraktären. Därför var Alex och Corinna en av de mest intressanta deltagarna att följa. Men jag gillade faktiskt de två bröderna minst lika mycket. Och jag blev därför väldigt glad när dessa två grupperna gick ihop mot slutet!

Det tråkigaste måste jag tyvärr vara dum nog att erkänna, var Violet och John Trimbles perspektiv. Det är väldigt synd tycker jag eftersom Emma Stone är en sån underbar skådespelerska. Dock gillar jag ju båda karaktärerna, det var mest storyn kring dem som fick mig att gäspa lite. Dock insåg jag nu att de två tjejerna där den ena dog och den andra blev helt vinnargalen, det var nästan ännu sömnigare. De karaktärerna kändes helt enkelt lite överflödiga. Och slutligen så känner jag mig tvungen att nämna Ellie. Usch, efter bara 6 ynka avsnitt hatar jag henne! Vad hon gjorde mot sin egen man var hemskt, bara för att hon ville vinna pengar. Och hon verkade inte ens bry sig om honom över huvudtaget. Att komma med lögnen att hon inte vill att han ska ut i krig för att hon inte vill att han ska dö, när hon i själva verket bara inte vill förlora pengarna... Usch. Där får man verkligen ett perspektiv på hur långt människor är villiga att gå för pengar.

Drive är utan tvekan något nytt när det gäller hela upplägget, och jag hade absolut inte sagt nej till en hel säsong eller mer. Om den är värd att se är dock tveksamt. När det gäller serien i sig (storyn, karaktärerna mm) så är svaret utan tvekan ett stort JA. Men att se 6 avsnitt utan att komma någon vart känns ganska meningslöst. Känner du för att se serien, så ska du se den på grund av det grymma upplägget. Vill du däremot ha ett avslutande projekt så bör du leta någon annanstans. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar