måndag 30 november 2015

Being Human: Säsong 4


Nu har jag sett klart alla åtta avsnitt av den fjärde säsongen av den brittiska TV-serien Being Human. Men vad ska jag säga egentligen? Det finns så mycket att säga och jag har så otroligt blandade åsikter om allt som hänt. Wow.

Observera att det finns en hel del spoilers under det grön-markerade.

Shit. Jag vet helt ärligt inte alls vad jag ska säga. Wow. Och Buhu. Jag är så himla imponerad av denna serien. Både positivt och negativt. Om det nu är möjligt att vara negativt imponerad… Men ja, nu säger vi att det är det. Det är inte många serier där de vågar ta risker på det här sättet, där de plötsligt bestämmer sig för att bara ta död på alla sina karaktärer när det bara finns tre (fyra med Nina) huvudkaraktärer. Det är som att ta död på Sam och Dean i Supernatural, och ersätta de med två helt nya ansikten. Och som sagt, jag är faktiskt mäkta imponerad. Över att de faktiskt har lyckats. Man tänker att Supernatural utan Dean och Sam skulle vara en totalflopp, samma sak kände jag i första avsnittet av denna säsongen. Men efter alla åtta avsnitt så skäms jag nästan över att erkänna att jag faktiskt tycker att de gjort det bra. Hur mycket jag än saknar Mitchell, George och Nina, så finns det inte en chans att jag lägger ner denna serien, för den håller precis samma kvalitet med de nya karaktärerna. Och de nya är både intressanta och komiska. Alla scener mellan Tom och Hal har ju fått mig att skratta högt. Och det uppskattas alltid från min sida! Har alltid undrat varför Being Human ibland blivit klassificerad som komedi när den utan tvekan innehåller mycket mer blod, våld och drama än komedi. Självklart har vissa scener alltid varit underhållande, Annie är ju helskön och har alltid varit det, men ändå. Jag anser att komedin verkligen har blivit större denna senaste säsongen, och nej, det är ingen sån där dålig komedi som gör att serien känns löjlig. Tvärtom, komedin stärker serien och gör att karaktärerna känns mer mänskliga än vad de kanske egentligen är.

Tom har vi ju fått träffa redan förra säsongen, men då var han totalt ointressant i mina ögon. Han har ju alltid varit snäll och så, men jag såg aldrig riktigt syftet med att ha honom som en regular. Förrän han faktiskt blev en regular. Och förrän Hal kom in i bilden. Tillsammans utgör de ett perfekt team. Det känns lite som George och Mitchell all over again. En varulv, en vampyr som båda hatar varandra, men ganska snart lär sig att faktiskt bli bästa vänner. Aww. Lite bromance skadar aldrig.

Jag gillar att de introducerar nya karaktärer ganska långsamt, det gör det lättare för oss att älska dem. Som Tom som blev introducerad till serien redan när George, Nina och Mitchell levde. Och nu blev Alex introducerad innan Annie dog, så att vi även fick ett litet smakprov på henne. För hon kommer garanterat vara en regular hädanefter (har redan sett henne på flera posters/bilder till serien). Och jag måste säga att jag COMPLETELY LOVE HER! Hon verkar både badass och smart. Tuff men trevlig. Rolig och intressant. Och jag älskar hennes frissa! Och framförallt – ser vi inte en liten gnista där mellan henne och Hal? Jodå, det inbillar jag mig inte.

Det var intressant att vi fick se lite av framtiden också, och inte bara flashbacks. Jag får väl erkänna att jag inte riktigt litade på Eve till en början (d.v.s. den vuxna Eve), kändes hela tiden som att hon hade något annat motiv än att bara rädda världen. Men obiously så hade jag fel och hon visade sig vara renhjärtad rakt igenom, vilket är en stor lättnad. Även om det gjorde att Annie lämnade oss… Men! Guess what?! Hon fick träffa sin familj igen!!!!!!! YEY. Och med familj menar jag självklart våra älsklingar George och Nina. Jag hoppas på Mitchell också, men vet ju inte riktigt om han hamnade i efterlivet då han var vampyr. Och dessutom en mördare, så han kanske är i helvetet eller nåt… Men ändå, hennes leende när hon tittade in genom dörren. Aw. Så. Vackert. Önskar bara att vi hade fått sett dem också. Okej, seriöst. Känslan man fick när Eve sa: ”Go on, they’re waiting for you.”, Annie svarar “Who?” och Eve säger “Who do you think?” och ler mot henne. Aw. Igen. Hoppas hoppas hoppas vi får någon typ av SYNLIG reunion i slutet av nästa säsong. Med alla originalcasten. Mums, jag längtar. Men kanske inte borde hoppas på för mycket, men vad ska man göra. Jag kan inte hjälpa det, hoppas man så hoppas man!

En sak jag måste nämna att jag var väldigt orolig för innan jag satte på denna säsong, var hur det skulle bli med Annie nu när Mitchell var borta. Jag var rädd att Mitchell skulle bli ersatt istället för att bli ihågkommen. Det värsta man kan göra efter att ha tagit död på en älskad karaktär, är att skapa ett nytt kärleksintresse för karaktärens partner. Så kort sagt, jag är oerhört lättad över att Annie inte träffade någon ny. Det kommer alltid vara Mitchell och Annie.

Jag ser som vanligt fram emot att se nästa säsong enormt mycket, och hoppas bara på en lika bra säsong som alla tidigare! Och såklart, på en sak till som jag skrev ovan… Men bara åtta avsnitt kvar nu! Hur ska detta sluta? Det ska jag ta reda på så snabbt jag bara kan.

Och jag säger som jag sagt förut. Being Human (U.K) – STOR REKOMMENDATION. Underbar serie.
 


Detta underbara filmklipp är mitt sätt att låtsas som att 3x08 och 4x01 aldrig hände. Hittills funkar det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar