måndag 30 november 2015

Being Human: Säsong 1


Jag hade inte mycket förhoppningar på Being Human, och egentligen hade jag inte ens tänkt se den eftersom jag inte tyckte att det verkade som något för mig. Men efter ett impulsivt beslut så satte jag på första avsnittet ändå, och jag blev väldigt positivt överraskad!

Being Human består av totalt fem säsonger på 6-8 avsnitt i varje. Under första säsongens 6 avsnitt får vi följa de tre rumskompisarna George, Mitchell och Annie. Men de bär alla tre på sina övernaturliga hemligheter.

Jag älskar verkligen serier med korta säsonger, det är perfekt för mig eftersom jag lätt tröttnar om säsongerna blir för långa. Men än så länge är inte det något problem ändå, för Being Human bjuder på spänning, djupa karaktärer och ett suveränt manus. Jag har inte sett den nyare versionen Being Human från 2011, men den lockar mig inte överhuvudtaget trots att jag älskar den brittiska versionen. Tror helt enkelt inte att det blir samma känsla – tvärtom så lär den nog bara förstöra känslan jag får av den underbara brittiska Being Human.

Så hur är karaktärerna i serien? Självklart älskar man alla tre huvudkaraktärer minst lika mycket, men den som sticker ut mest tycker jag faktiskt är George. Hans små kommentarer och tjejiga skrik när han transformeras till varulv, är alltid lika underhållande! Jag älskar även hans relation till Nina, och jag hoppas verkligen att det håller. Enda nackdelen med serien är att jag tycker att George’s ’andra jag’ ser ganska overkligt ut. Ser mer ut som en kostym än som en riktig varulv!
 
Observera att det finns några mindre spoilers under det grön-markerade.
 
Mitt favoritavsnitt är utan tvekan det näst sista (1x05), det var verkligen riktigt spännande från början till slut! Det var roligt att få träffa någon från Mitchells förflutna, men det bästa var mot slutet då gänget äntligen lyckades skrämma Owen på riktigt. Hurray!

Jag undrar vad som kommer hända nu när 1. Nina blivit riven, och 2. Annie inte gick genom dörren. Har hon blivit som någon kedja mellan de levande och döda nu? Spännande!

Jag är verkligen imponerad av Being Human, den var så mycket bättre än jag trodde. Det är inte alltid jag fastnar för de brittiska serierna, men det finns några guldkorn som verkligen kan passa min smak. Kort sagt: jag rekommenderar Being Human till alla er som gillar lite övernaturligt men ändå inte så att det blir löjligt som t.ex. de övernaturliga tonårsserierna kan bli vid vissa tillfällen. Being Human är mer seriös. Och det gillar jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar